Amund Maarud er mest kjent som energisk gitarhelt med sitt eget band, duoen Morudes og rockebandet The Grand. Amund har vunnet Spellemannprisen, Notoddens Bluespris 2016 og Tono ́s Edvardpris 2016. Maarud er en artist som legger sin ære i å tøye sjangerbåsene og har opparbeidet seg et solid publikum som gleder seg over hans mange musikalske vridninger. Amund har turnert i Europa, USA, Russland, Kambodsja og Sør Korea gjennom sin snart 20 år lange karriere.

Han leverer konserter som gjør stort inntrykk på publikum. Å høre Amund Maarud er en ren oppvisning i kjærligheten til musikken. Dynamikken er stor, krumspringene mange og det er lett å la seg bergta når mannen fra Skogbygda går i ett med gitaren og gir alt. 

Amund Maaruds sjette soloalbum viser en artist som ikke stopper opp, men fortsetter å utforske nytt terreng. Det er et album med mye akustiske instrumenter og en sjangermessig dreining mot americana og roots. Det er country, bluegrass og soul-referanser i lydbildet, i tillegg til Amunds sterke bluesidentitet i både vokal og gitar. Til å spille sammen med seg har Amund fått med seg americana/bluegrassbandet Lucky Lips fra Oslo. De ga ut sine første to plater på Snaxville Recordings. Lucky Lips ble kåret til #1 European Bluegrass Band 2011 og består av meget dyktige instrumentalister og utgjør til sammen et kollektiv med briljans og groove, de er som skreddersydd for dette prosjektet og låtene er også skrevet for kunne passe denne settingen.

Til Fjellgården Øvre Ljøen Amfi har han med seg frontfigur i Lucky Lips Malin Pettersen. Hun er en skinnende diamant som krydrer låtene med harmonier og duetter. De vil sammen spille sanger fra albumet de har laget i lag, og gamle Maarud klassikere.

«Ingen synger blues som denne mannen i Norge» (Dagbladet)

«Amund Maarud er en tryllekunstner med gitaren, og spiller ikke bare noen soloer som tar pusten fra enhver tilhører, men greier også det kunststykke å krydre riff og mellomspill med henvisninger til andre låter på en måte det er bare å bøye seg dypt i støvet for.» (Driva.no)

Gled deg til å se to av Norges tøffeste live artister i de magiske omgivelsene på Øvre Ljøen.